Repetitie

Zingen, beleving en performance

Summertime optreden 2013Het genre musical vraagt om een goede balans tussen zangtechniek, beleving en performance. Dat is altijd uitdagend en inspirerend. Met elkaar zoeken naar de perfecte manier om de mooie verhalen achter de songs over te brengen. Door elke keer de grens een beetje te verleggen blijft de de spanning er in.

Wie het koor bezig ziet tijdens repetities of optredens ziet een vrolijk, bruisend gezellig en gemotiveerd gezelschap. Altijd bereid iets nieuws te proberen, als dat het plezier en de kwaliteit maar ten goede komt.
De meeste nummers worden  vier- of  vijfstemmig gezongen, vrijwel altijd begeleid door een orkestband. Om thuis te kunnen oefenen zijn er bovendien per stemsoort mp3 bestanden beschikbaar.

Op de repetities wordt aandacht besteed aan:

  • Verantwoord stemgebruik
  • De klank van het koor; balans, zuiverheid, articulatie, expressie
  • Het globaal kunnen lezen van muziek
  • Het beleven en overbrengen van het verhaal achter de muziek

Kwaliteit van zang

Zingen, bewegen en daarbij de juiste sfeer weten over te brengen vraagt om een juiste toepassing van zangtechniek. Dat begint bij het begrijpen van een nummer, waar gaat het over, wat wil je vertellen. Summertime is in 2014 gestart om Complete Vocal Techniqe (CVT) te leren en toe te passen op haar repertoire. Het is een methode om alle geluiden in alle stijlen op een verantwoorde manier te kunnen zingen.

Lidmaatschap

Het lidmaatschap bedraagt 150 euro inclusief BTW per kalenderjaar.

Repetitietijd en locatie

We repeteren iedere maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur.
Tijdens de basisschoolvakanties zijn er geen repetities.

De locatie is:
Verenigingsgebouw Sint Jozef
Paradijslaan 3
2405 CC  ALPHEN AAN DEN RIJN

[wpgmza id=”1″]

Top