Home / Organisatie en geschiedenis

Organisatie en geschiedenis

Geschiedenis

In 1994 werd de vereniging opgericht als kinderkoor De Nieuwe Lente. In 1999 ontstond daarnaast musicalkoor Summertime, als grote broer van het kinderkoor. Tegenwoordig is er geen kinderkoor meer, maar bestaat het koor uit ongeveer 45 enthousiaste mannen en vrouwen in leeftijd variërend van 19 tot 65 jaar

Doel van het koor

Summertime wil amateurzangers de kans bieden om met elkaar meerstemmig te zingen en te performen. Het koor wil op een plezierige manier uitdrukking geven aan de inhoud en betekenis van (musical- en pop) muziek.

Bestuur en commissies

Het bestuur bestaande uit vier koorleden zorgt er samen met de  commissies voor dat Summertime het meest spetterende koor uit de regio is en blijft.
Het uitzoeken van het repertoire en bedenken van choreografie wordt gedaan door de enthousiaste muziekcommissie. Daarnaast heeft het koor een creatieve duizendpoot als lid, zij zorgt voor de accessoires en kleding  De technische commissie zorgt ervoor dat licht en geluid bij alle optredens optimaal verzorgd wordt. Tot slot zorgt de PR-commissie voor het gezicht naar buiten.

Top