Home / Optredens / Eerdere optredens

Eerdere optredens

22 november 2014: Jubileumconcert ‘Oh what a night’

Oh what a night Summertime jubileumconcertOp 22 november 2014 gaf Summertime vanwege het 20-jarig jubileum een jubileumconcert in theater Castellum in Alphen aan den Rijn. In 2013 won Summertime de verkiezing ‘Leukste koor van Alphen’ die georganiseerd werd door het centrummanagement Stichting Alphens Korenfestival. De hoofdprijs: de zaalhuur in theater Castellum voor een kooroptreden. Hierdoor was het mogelijk om het jubileum groots te vieren.

Het jubileum werd gevierd met een zeer bijzonder concert. Zo mochten introducés van koorleden meedoen aan een scratch. In een middag tijd werden drie nummers ingestudeerd, die dezelfde avond werden gezongen voor een groot publiek.

Op het programma stonden verder ‘gouwe ouwe’ zoals een medley uit de musical Miss Saigon en de beste nummers van musicallegende Andrew Lloyd Webber. Het koor zong ook een nieuwe medley uit de musical Jersey Boys. De toepasselijke titel van het jubileumconcert – Oh what a night! – refereert aan dit kassucces.

7 juni 2014:   Ipse de Bruggen in Zwammerdam

Het meest enthousiaste publiek is te vinden bij Ipse de Bruggen. Daarom treedt Summertime hier heel graag op. Het werd ook deze keer weer een feestje.

18 juni 2014:  Driehoorne in Alphen aan den Rjn

Ook in 2014 verzorgde Summertime een optreden voor de bewoners van Driehoorne. Het koor is daar elk jaar wel een keer te vinden tot groot genoegen van de bewoners en van de koorleden.

Diverse kerstoptredens 2013

Midwinterfair - Summertime leukste koor

 

Na drie jaar geen kerstoptreden te hebben verzorgd, deed Summertime dat in 2013 juist wel. En hoe! Met een aantal bijzondere – zeker geen standaard – kerstliederen. Geheel in Dickens stijl gekleed.

30 november 2013: Winterfair Maranathakerk
13 december 2013: Ontsteken lampjes kerstboom Rijnplein
20 december 2013: Kerst in het centrum van Alphen aan den Rijn

Op 20 december 2013 stemde het publiek: Summertime is het leukste koor van Alphen aan den Rijn.

27 oktober 2013: Koffieconcert bij Studio Oosterman

Op zondag 27 oktober 2013 verzorgde Summertime een koffieconcert bij Studio Oosterman in Aarlanderveen. Een terugblik op de warme zomer met  een aantal nummers uit het zomerconcert dat Summertime in juni uitvoerde bij restaurant de Dyck in Woubrugge Daarnaast werd een medley gezongen uit de prachtige musical Miss Saigon.

22 september 2013: Het Groene Hart Matinee

Zondag 22 september was Summertime te gast bij het Groene Hart Matinee in de Langeraarse Heilige Adrianus kerk. De sinistere ballade van Sweeney Todd  galmde door deze prachtige kerk. Daarnaast ging het koor terug naar de zestiger jaren, compleet met vetkuiven en petticoats. Voor de gasten was het een feest van herkenning met nummers als Doo Wah Diddy en Grease Lightning

22 en 23 juni 2013: Mid Summer Musical Mix

Mid Summer Musical Mix op 22 en 23 juni 2013 is een prachtig spektakel geweest. Geluid, licht, zang, choreografie, enthousiasme. Kortom alle ingrediënten waren aanwezig om bij De Dijck in Woubrugge een fantastisch concert neer te zetten.

22 december: Optreden Het Glazen Huis

Musicalkoor Summertime kwam bij het Alphense Glazen Huis bijeen om een bedrag van 338 euro te overhandigen. Dat was het resultaat van een kleinschalige collecte onder de veertig leden van het koor. Het idee om geld in te zamelen kwam volgens initiator Annelies Bruggeman spontaan op. ,,Omdat we het goede doel een warm hart toedragen vonden we het belangrijk om dit jaar iets te doen. Toen het idee voor een collecte werd geopperd, pakte iedereen direct zijn portemonnee.” Ze is erg tevreden over het eindbedrag. ,,Misschien hadden we nog meer geld op kunnen halen als we hadden geweten dat bijvoorbeeld een kraampakketje 15 euro kost maar daar was de actie te onvoorbereid voor.” Over de overhandiging bij het Glazen Huis kon het koor goed van zich laten horen, want zeker de helft van de zangers was aanwezig om live op de radio een liedje te zingen. Na de vertolking van Consider Yourself uit de musical Oliver Twist werd de korte en spontane actie van het musicalkoor afgesloten met het vrolijke We Wish You a Merry Christmas.

30 september 2012 – Groene Hart matinee 2012

Groene Hart matinee 2012Op 30 september 2012 heeft Summertime twee keer een optreden tijdens het Groene Hart Matinee in de H. Adrianuskerk in Langeraar gegeven. Een muzikaal festival met nog vijf andere koren en een orkest allemaal uit de regio. Tevens was er een speciaal gastkoor Cia Vocal Enrico Nery, helemaal uit Brazilië. De gasten konden genieten van een première. Voor het eerst heeft Summertime de medley Miss Saigon uitgevoerd.

,,Wat een uitstraling heeft Summertime. Het plezier en enthousiasme straalde er vanaf”.

,,Miss Saigon heeft me ontroerd. De tranen stonden in mijn ogen zo mooi was het gezongen en uitgebeeld”.

20 november 2011: “Music Journey”

Music Journey 2011 poster Summertime
Op 20-11-2011 heeft Summertime twee spetterende optredens verzorgd in de Rabozaal van Theater Castellum. Het concert was volledig uitverkocht. De zeshonderd bezoekers werden door Summertime meegenomen op een muzikale reis, door verschillende werelden en tijden. Van Tarzan tot Fiddler on the Roof. En van Cats tot Jesus Christ Superstar. Ze zijn allemaal voorbij gekomen. Het was een spetterende show vol van mooie klanken, choreografie en zat vol verassende elementen. Zoals een jonge tarzan, een verliefd stel dat ging trouwen, drie sexy mannen in lycrapakken en springende apen. En niet te vergeten het bijzondere begin van het concert middels de flashmob “Opzij, opzij, opzij” in de foyer van het theater.

 

Reacties van het publiek:

,,Normaal als ik naar optredens ga van koren ben ik na tien minuten uitgekeken. Maar jullie hebben me vanaf de eerste klanken tot het allerlaatste applaus weten te boeien”.

,,Wat een uitstraling heeft Summertime. Het plezier en enthousiasme straalde er vanaf.”

,,De flashmob in de foyer was echt briljant! Wat een spetterende opening.”

,,Ik ken Summertime van zeven jaar geleden. Toen werd er nog uit boekjes gezongen tijdens een uitvoering. En nu: choreografie, mooie belichting en een goed verstaanbaar koor. Mijn complimenten!”

24 maart 2010: Optreden bij X de Leeuw

Koor zoekt Man - X de LeeuwSummertime wilde dolgraag mannen bij het koor. Om daar op een bijzondere manier aandacht voor te vragen had koorlid Odette een brief geschreven aan Paul de Leeuw. En ja hoor, het verzoek werd gehonoreerd en op zaterdag 24 april vertrokken de koorleden naar Almere. Al in de bus was het gezellig en er werd op de heenreis nog hard geoefend.

Samen met Paul de Leeuw zong Summertime het beginlied: Ik word altijd wakker met een wensje in mijn hoofd. Het plezier spatte er van af en vervolgens deed Odette een oproep voor mannen die zin hebben om in ons musicalgezelschap mee te komen doen.

Aan het eind van de uitzending zong het koor nog een speciale versie van het nummer: I will survive, dit had te maken met een andere wens.

Summertime bij X de Leeuw

Voor de laatste opdracht – het zingen van het gezang Blijf mij nabij – was helaas geen tijd meer in de uitzending, maar dit hebben we later voor de twee dames die de wens hadden ingediend,  alsnog gezongen. Een mooie, ook emotionele ervaring. En zo bleek maar weer dat Summertime van vele markten thuis is.

Tevreden keerden de zangers en zangeressen aan het eind van de middag terug naar Alphen aan den Rijn waarna  we ’s avonds allemaal vol spanning voor de tv zaten.

Summertime op tv bij Paul de Leeuw. Super leuk!!!

Top